Puupelletin hinta noussut ennätystasolle

Pelletin hinta

Venäjän sota on muuttanut puupellettien markkinadynamiikkaa Euroopassa, ja puupelletin hinta on kolminkertaistuneet 12 kuukaudessa.

Puupellettien kansainvälinen kauppa on kasvanut vuosittain yli 10 vuoden ajan Euroopan ja Aasian kasvavan kysynnän ansiosta. Vaikka kuljetukset vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla olivat käytännössä muuttumattomat verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2021, odotettu kysynnän kasvu Euroopassa vuoden jälkimmäisellä puoliskolla todennäköisesti tekee vuodesta 2022 toisen perättäisen ennätysvuoden, jolloin maailmanlaajuisesti lähetetään lähes 30 miljoonaa tonnia.

Kasvava kysyntä Aasiassa nostaa hintoja

Merkittävin muutos on kasvava kysyntä Aasiassa, ja Japani ja Etelä-Korea ovat tulleet toiseksi ja neljänneksi suurimmiksi markkinoiksi maailmassa. Yhdistynyt kuningaskunta, Tanska, Alankomaat, Italia ja Belgia jatkavat suurimpina tuontimarkkinoina Euroopassa.

Venäjän sota Ukrainassa on ravistellut Euroopan puupellettien markkinoita. Ennen sotaa Valko-Venäjältä, Venäjältä ja Ukrainasta tapahtuva kuljetus oli noin 3,5 miljoonaa tonnia vuonna 2021, mikä on noin 30 % mantereelle tuoduista tuonnista tai hieman yli 10 % kokonaiskulutuksesta, kertoo Wood Resource Quarterly. Vuonna 2021 nämä kolme maata lähettivät suurimmat tilausmääränsä Tanskaan, Belgiaan ja Puolaan.

Talvienergiakysymykset uhkaavat, kun kustannukset nousevat

Ennakoitujen luonnonkaasun ja öljyn saatavuuden vähennysten myötä useat Euroopan maat kamppailevat varmistaakseen energianlähteet vastatakseen lähitulevaisuuden kysyntään. Yksi seuraus on, että puupellettien ja polttopuiden hinnat ovat nousseet ennennäkemättömälle tasolle.

Joillakin markkinoilla ammattimaiset polttopuuyritykset ja pellettituottajat maksavat pienipuun halkaisijoista enemmän kuin massatehdaille ja levyvalmistajille. Energiapuun lisääntyminen osuu yksiin massatehtaiden toimiessa korkeilla käyttöasteilla hyödyntääkseen ennätyksellisen korkeita hintoja markkinapuulle.

Epävarmuus tuottaa ennennäkemättömiä hintoja – Puupelletin hinta ennätystasolla.

Euroopan levottomaalla energiamarkkinalla puupellettien hinnat toisella ja kolmannella neljänneksellä ovat nousseet ennennäkemättömälle tasolle. Itävallassa ja Saksassa asumishinnat olivat lähes kolminkertaiset elokuuhun 2021 verrattuna. On harvinaista nähdä hintojen nousua kesällä, joten tämän vuoden lisäykset ovat erittäin poikkeuksellisia.

Tyypillisesti puupelletin hinnat Keski-Euroopassa laskevat toisella neljänneksellä ja pysyvät samoina kolmannella neljänneksellä. Kuitenkin vuonna 2022 ne nousivat noin 10 % toisella neljänneksellä ja vielä 50 % kolmannella neljänneksellä. Tulevan talven energiansaannin ja hinnoittelun epävarmuus jatkaa näiden hintojen nousua.

Tämä on esikatselu Wood Resources Internationalin (WRI) Market Insights -raportista. Wood Resources International on viimeisen 13 vuoden ajan jakanut Market Insights -tietoja säännöllisesti yli 8 000 metsäteollisuuden johtajalle, analyytikolle, sijoittajalle, konsultille ja toimittajalle maailmanlaajuisesti. Nämä Market Insights -tiedot ovat kattaneet viimeisimmät kehitykset koskien maailmanlaajuista puunsaantia, metsäteollisuuden tuotantoa, metsätuotteiden kauppaa sekä sahatavaran, kuitupuun, hakkeen, puutavaran ja biomassan hintoja.

Lue lisää: https://www.resourcewise.com/forest-products-blog/russian-war-has-tripled-wood-pellet-prices

Meiltä löydät puupellettiä eri käyttötarkoituksiin, ota yhteyttä ja kysy lisää.

Löydätte pellettivalikoimamme tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *