Näytetään kaikki 11 tulosta

Suojahaalarit ovat erittäin tärkeä osa henkilösuojainten käyttöä työpaikoilla, joissa altistutaan esimerkiksi kemikaaleille, pölylle tai märälle. Suojahaalarit tarjoavat suojaa koko vartalolle ja vähentävät tapaturmariskiä. Monissa haalareissa on myös erikoisominaisuuksia, kuten heijastinnauhoja, hengittäviä materiaaleja tai kestäviä vahvikkeita tiettyjä käyttötarkoituksia varten.

Suojahaalareita käytetään esimerkiksi teollisuudessa, laboratorioissa, maataloudessa ja rakennustyömailla. Ne ovat yleensä valmistettu kestävästä materiaalista, kuten polyesteristä, polypropeenista tai polyeteenistä, ja niissä on usein vetoketjullinen etuaukko helppoa pukemista ja riisumista varten. Suojahaalarit on yleensä varustettu hupulla ja jalkojen suojana käytetään usein joko jalkineita tai saappaita.

Suojahaalareiden valintaan vaikuttavat käyttötarkoitus ja altistumisriski. Esimerkiksi kemikaaleille altistuvassa työssä on tärkeää valita oikeanlainen haalari, joka tarjoaa suojaa kyseiselle kemikaalille. Myös koon ja istuvuuden tulee olla oikea, jotta haalari suojaa mahdollisimman tehokkaasti.